Hogyan spórolj nyomtatópatronon

Hogyan spórolj nyomtatópatrononA nyomtatási feladatok minden magánszemélynek, vállalkozásnak jelentős kiadásokat jelenthetnek, így szinte mindenki keresi a megoldásokat, lehetőségeket, melyekkel spórolni tudnak a nyomtatópatronokon, a nyomtatási költségeken. Lássuk, milyen megoldásokkal lehet ezt elérni.

Nagy mennyiségben történő nyomtatáskor könnyen lehet, hogy a leggazdaságosabb megoldást a nyomtató cseréje fogja jelenteni. Ha elsőre nem figyeltél a nyomtatási költségekre, akkor utána sem késő teljesen elölről kezdeni. Ugyan a nyomtató(k) beszerzése plusz költség lesz, de hosszabb távon visszajöhet ez a plusz kiadás. Ilyenkor célirányosan olyan nyomtatót kell keresni, amelynek a laponkénti költsége a legkevesebb lesz.

További lehetőség, a gyári tonerek helyett, az utángyártott tintapatron vásárlása. A gyári tintapatronok gyakran aránytalanul drágábbak, mint az utángyártottak, így rengeteget lehet spórolni ezzel a megoldással. Az utángyártott tintapatronoknál változik a minőség, így gyakran csak saját tapasztalatok alapján, vagy korábbi vásárlók véleménye alapján lehet megtalálni a minőségi termékeket.

További spórolási lehetőség, ha visszafogod magad nyomtatáskor. Csak olyan tartalmakat nyomtatsz ki, amire ténylegesen szükséged van. A dokumentumok végén található sablon szövegek, a felesleges képek, a szükségtelen tartalom mind olyan dolgok, melyeket, ha nem nyomtatsz ki, akkor rengeteget tudsz vele megtakarítani.

A nyomtató beállításaira is érdemes egyszer-egyszer ránézni, ugyanis sok esetben a nyomtató fekete/fehér lapok esetén is a színes patronokat használja, melyek jóval drágábbak.