Népszerű hőszigetelés típusok

Népszerű hőszigetelés típusokA hőszigetelés nagyon fontos szerepet játszik a házak, lakások esetén, ugyanis nyáron segít a meleg elleni védekezésben, télen pedig pont fordítva, benn tartja a meleget, és véd a hideg ellen. Több különböző szigetelés típus is létezik, melyek közül lehet választani, ha szigetelés előtt állunk.

Az első csoport a szálas hőszigetelők, ezeket úgy állítják elő, hogy az alapként szolgáló anyagokat foszlató eljárás alá vetik. Az eljárás során a szerves anyagokat eltávolítják, így penészesedéstől, gombásodástól sem kell tartani, és a rágcsálók sem fogják megkezdeni a szigetelést. Idetartoznak a kőzetgyapot, üveggyapot hőszigetelések, valamint a cementkötésű fabeton is.

A következő csoport az üreges hőszigetelők, melyek gyakorlatilag olyan habok, melyeknél a cellák közé levegőt juttatnak be. Ez a levegő adja a hőszigetelési képességet. Ide tartozik a habüveg, a polisztirolhab és a purhab is. Az első két habot előre elkészítik, majd pedig beépítik oda, ahol a hőszigetelésre szükség van. A purhab sajátossága, hogy magát a habot juttatják be a szigetelendő helyre, ahol kitágul, megszilárdul. Kitölti a rendelkezésre álló helyet, és így fogja a hőszigetelést biztosítani.

Egy új megoldás a GS-modules szalmából készült szigetelése. Elsőre hihetetlennek tűnhet, de a nagy nyomással összenyomott szalma kiváló szigetelőanyag. Teljesítménye mellett előny még, hogy könnyen megmunkálható, méretre vágható, és az is, hogy környezetbarát megoldásról van szó.