Klíma árak, mitől függ, mire figyeljünk

Klíma árak, mitől függ, mire figyeljünkA nyári időszak egyik legkedveltebb eszköze a klíma, rengetegen vásárolják otthonukba, irodájukba. Nem mindegy azonban, hogy mennyi a beszerelés és a klíma ára. Lássuk, hogy mitől függ a klímaszerelés költsége, és, hogy mire figyeljünk.

Főszezon vagy nem

Amire legjobban figyelni kell, az, hogy mikor szereltetnénk be a klímát. A szerelés többi ára általában fix, azonban főszezonban gyakran, a megemelkedett kereslet miatt, többszörösébe fog kerülni a szerelés díja.

A készülék teljesítménye

A klíma készülék árára a teljesítménye van a legnagyobb hatással. Minél nagyobb a teljesítmény, annál drágább lesz a klíma. A teljesítményen viszont nehéz spórolni, ugyanis a hűteni kívánt helyiség adottságai határozzák meg, hogy milyen teljesítményű eszközre lesz szükség.

A klíma gyártója

A prémium, nevesebb gyártókat meg kell fizetni, így ezek a készülékek drágábbak lesznek. Általánosságban elmondható azonban, hogy megéri a márkás készüléket megvásárolni, ugyanis jobb garanciális feltételeket és hosszabb élettartamot fog jelenteni.

Extra funkciók

Az egyszerűbb klímák olcsóbbak, de aki maximális kényelmet, extra funkciókat szeretne, annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. Ilyen extra funkciók lehetnek pl. a wifi csatlakozási lehetőség, az okostelefonos irányítás, az optimalizált fűtési funkció is.

A beszerelés helye

Ha magasban kell a kültéri egységet elhelyezni, vagy olyan helyen, ahova több csövet, anyagot kell felhasználni, az megnöveli a beszerelés költségeit is.