Használt vagy új alkatrészek, melyik a jobb?

Használt vagy új alkatrészek, melyik a jobb?Az autó meghibásodásának javítása gyakran rengeteg költséggel jár. Nem véletlenül keresik egyre többen a használt alkatrészeket. De melyik a jobb választás, a használt vagy az új autóalkatrész?

A használt alkatrészek legnagyobb vonzerejét az alacsonyabb áruk adja. Vannak olyan alkatrészek, melyek akár több százezer forintba is kerülhetnek újan. Ennek kifizetése, különösen használt autók esetén, gyakran nem éri meg. A használt alkatrészek minőségben természetesen nem érik el az új alkatrészek szintjét, erre azonban idősebb autók esetén nem is mindig van szükség.

Ha fiatal, értékes járművel rendelkezel, akkor viszont nem igazán éri meg (a komolyabb) alkatrészek árán spórolni, mivel ezek jelentősen csökkenthetik az autó értékét.

Mielőtt használt alkatrészt keresnél, gondold végig, hogy megéri-e az adott alkatrészből használtat venni. Pl. légzsákból, akksiból, égőkből, szűrőkből, a fék részeiből, gumikból stb. mindig csak újat vegyél. Ezek azok az alkatrészek, melyek gyakran, könnyen elhasználódnak, vagy nagyon fontos szerepet töltenek be az autó és az utasok szempontjából.

Ár-érték arány tehát sokszor jobbak a használt alkatrészek, vásárlásukkor azonban sokkal körültekintőbben kell eljárni. Az új alkatrészek között nincs különbség, feltéve, hogy megbízható helyről szerzed be azokat. Használt alkatrészek esetén azonban nincs két egyforma, így vásárlás előtt meg kell vizsgálni, hogy mit is kapsz a pénzedért.