Az Almamellék-Somogyhárságy Általános Iskola bemutatása

Az Almamellék-Somogyhárságy Általános Iskola bemutatásaAz Almamellék-Somogyhárságy Általános Iskola, ahogy a neve is mutatja, két iskolát foglal magába, az Almamelléken és a Somogyhárságyon található iskolákat. Mindkét település Baranya megyében található, az elhelyezkedés mellett a német nemzetiségi oktatás is összefogja a két települést, a két iskolát.

Mindkét iskola 8 osztályos képzést végez, melynek keretein belül a diákok elsajátíthatják az alapismereteket, megtanulhatnak írni, olvasni, számolni, majd ezeket az ismereteket aztán fel tudják használni arra, hogy megszerettessék a tanulást, az információgyűjtést a diákokkal. A tanulásban arra törekednek, hogy az alsósokat játszva tanulással, élményekre alapozott tanulással tudják tanítani.

A német nemzetiségi oktatás keretein belül kiemelt szerepet kap a német nyelv tanulása, de a német népviseletet, a német táncokat és a német miséket is megtanulhatják, látogathatják a gyerekek.

Az almamelléki iskola kollégiummal is rendelkezik, ahol a gyerekek hiánypótló ellátásban részesülhetnek, segítenek nekik a napi életritmus kialakításában, valamint az önállóság fejlesztésében. A kollégium mindezek mellett kirándulásokat, túrákat is szervez a gyerekeknek.

Az iskolák rendszeresen szerveznek táborokat a diákok számára, díjmentes étkezéssel túrázásokkal, horgászattal, sporttal, környezettudatossággal.