Rendelés online patikából

Rendelés online patikábólManapság már szinte mindent lehet az internetről beszerezni, nincs ez másképp a gyógyszerek világában sem. Nem csak személyesen tudunk gyógyszereket vásárolni, hanem rendelni is tudunk online patikából. Internetes vásárlásnál azonban körültekintőbbnek kell lenni, lássuk, hogy mit jelent ez a gyakorlatban.

Online csak olyan gyógyszert lehet legálisan árusítani, ami nem vényköteles. Ennek megfelelően, ha egy online patika vényköteles gyógyszert árul, akkor tudni lehet, hogy nem megbízható gyógyszertárról van szó.

Az internetes gyógyszer vásárlást megkönnyíti az is, hogy a hatályos jogszabályok szerint csak olyan cég nyithat gyógyszer webshopot, amely rendelkezik fizikai gyógyszertárral is. Emellett a gyógyszer webshopoknak meg kell jeleníteniük egy egységes, Uniós linket, amely az OGYÉI honlapján található tanúsítványra mutat. Itt megtalálható az igazolás, hogy az adott cég legálisan árusíthat gyógyszereket.

Mindenképpen olyan cégtől rendeljünk csak gyógyszereket, amely megadja a cégnevét, elérhetőségeit, a hozzá tartozó gyógyszertár nevét. Személyes vásárláskor nem kell átveréstől tartani, főleg, hogy legtöbben egy megszokott patikában vásárolnak, így tudják, hogy nem fogják őket átverni.

Intő jel lehet még, ha egy webshop a megszokott ár töredékéért árusít bizonyos gyógyszereket. Ilyet valószínűleg az interneten keresztül sem lehet nagyságrendekkel olcsóbban árulni, így valószínűleg nem megfelelő, más hatóanyagú készítményről van szó, mint amire a vásárló számít.