Miért egyre népszerűbb a baltadobálás?

Miért egyre népszerűbb a baltadobálás?A baltadobálás régen a háborúk és a vadászat eszköze volt, manapság azonban megint kezdi visszanyerni népszerűségét. Ma már nem vadászat és harc során alkalmazzák az emberek, hanem sportolás, szórakozás címszóval. De vajon minek köszönheti ezt a visszatérő népszerűséget a baltadobálás?

A baltadobálás lényege, hogy egy fából készült céltáblára kell dobni a baltát. Minél közelebb találsz a középponthoz, annál több pont jár a dobásért. A dobások értékei aztán összeadódnak, és aki több pontot ért el, az nyeri a párharcot.

A baltadobálás népszerűségének nagy részét a történelem adja. Manapság már nem sok értelme lenne baltával harcolni vagy vadászni, viszont egy sport keretein belül lehet élvezni a tevékenységet.

A baltadobálás további előnyét adja, hogy versenyeket lehet rendezni belőle, akár egy az egy ellen, akár csapatoknak csapatok ellen.

A népszerűséghez hozzájárul még, hogy nem kellenek előkészületek, nem kell külön öltözet, hanem akár az utcáról belépve is neki lehet állni baltát dobálni, farmerban is. Arra kell csak figyelni, hogy a sérülések megelőzésének érdekében a baltadobáló helyek általában megkövetelik a zárt cipő viselését, nem lehet papucsban, szandálban kipróbálni.

Szintén előnyös, hogy bár bizonyos minimális erőre szükség van a balta elhajításához, de ha ezzel rendelkezik az illető, akkor ezen felül már a technika dominál, amit el lehet sajátítani, gyakorolni lehet, így gyakorlatilag mindenki élvezheti a dobálást.

A népszerűséget jól jelzi, hogy nem csak hobbiból dobálnak ma baltát az emberek, hanem világbajnokságot is rendeznek baltadobálásból.