Miért fontos a személyes kozmetikai tanácsadás?

Mielőtt kozmetikai kezelésre vállalkozunk, általában azt ajánlják, hogy egy személyes konzultáción vegyünk részt. De miért is olyan fontos ez? Cikkünkből kiderül.

A konzultáció két dolgot szolgál: a páciens fel tudja térképezni az őt kezelő orvost, kozmetikust. A másik oka, hogy az egyéni feltételeknek megfelelő kezelést tudjanak javasolni minden egyes páciens részére.

Általában ezek a konzultációk nem tartanak sokáig, 30-60 percet kell kb. rájuk szánni, ez általában elég idő arra, hogy mindenki megtudja a számára fontos információkat a két fél közül. Megbeszélik ilyenkor az elvégzendő eljárás sajátosságait, idejét, a felépülési időt, tudnivalókat. Ennek köszönhetően a páciens minden fontos információ bortokában lehet, mielőtt elkezdenék az eljárást, legyen az bármilyen kozmetikai kezelés.

Milyen kérdéseket lehet megkérdezni a konzultáción?

Bármit, ami érdekel. Megismerkedhetünk az orvosokkal, megtudhatjuk, milyen gyakorlatuk van az elvégzendő kezelésben. Megtudhatjuk, hol fogják végezni a kezelésünket, az esetlegesen felmerülő leggyakrabb komplikációkat, mellékhatásokat stb. A lényeg, hogy a páciens is és az orvos is megkapjon minden szükséges információt, ami a zavartalan beavatkozáshoz szükséges.