Nyaralás Dramajlban (Horvátország)

A horvátországi apartmanok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a külföldön nyaralók körében. Az egyik ilyen nyaralásra tökéletes település Dramalj.

Dramalj a Crikvenica városa mellett található, a várostól néhány kilométerre északra, egy domboldalban fekszik. Hazánktól a távolság mindössze 505 km, így viszonylag kevés utazással eljuthatunk a tengerpartra, ha itt szeretnénk tölteni nyári kikapcsolódásunkat.

Dramalj már az ókorban lakták, abban az időben fontos kereskedelmi állomásként volt nyilvántartva Crikvenicával egyetemben. Ma több osztrák palotát találhatunk ezen a területen, gyönyörű strandokkal és sportkomplexumokkal megspékelve. A strandok mindegyike déli tájolású, így a naplementét a szemünk előtt élvezhetjük minden strandolás alkalmával. Ha a köves strandok helyett homokosra vágyunk, találhatunk olyat Crikvenicán.

A tengerparti sétányon át tudunk sétálni Crikvenicába. A közelben található Krk városa, melyet érdemes meglátogatnunk, mivel látnivalókban bővelkedik.

Ha több időt szeretnénk tölteni a környéd látványosságainak megismerésével, meglátogathatjuk a Plitvicei tavakat, melyek lélegzetelállító látványt nyújtanak.