Webáruház nyitás folyamata, menete

Egyre többen nyitnak webáruházat Magyarországon, cikkünkben összefoglaljuk a webáruház nyitás feltételeit, folyamatát.
Webáruház nyitás folyamata, menete

Jogi feltételek

Az egyik legfontosabb, amire figyelned kell, hogy megfelelj az éppen hatályos webáruház nyitás jogi feltételeknek. Ezekről egy hosszabb összefoglalót az előbbi linken találsz.

Árusított termékek meghatározása

Először is ki kell találnod, hogy mit szeretnél árusítani. Ha ez megvan, akkorérdemes a piacot tanulmányozni, az esetleges konkurenciát feltérképezni, hogy ők milyen árakkal dolgoznak, milyen webshopot működtetnek.

Saját webshop kialakítása

Két lehetőséged van, egyedi webshopot készíttetsz vagy egy meglévő rendszert bérelsz/vásárolsz meg, és azon keresztül árusítod termékeidet. Az egyedi rendszer sokkal jobban személyre szabható, bármilyen funkció megvalósítható, de drágább. Az előre elkészített rendszer olcsóbb, de cserébe nem tudod annyi mindenre használni.

Szállítási részletek

Ha a vásárlók elkezdenek vásárolni, el kell juttatni hozzájuk a termékeket. Ez történhet személyes átvétellel, futárszolgálattal, postai szolgálattal.

Marketing

Ha elindult webshopod, akkor utána foglalkozni kell annak népszerűsítésével. Erre lehetőség a keresőoptimalizálás (SEO), Google Adwords kampány, hírlevélre feliratkozás lehetősége, különböző közösségi oldalakon való reklámozás.