Mire figyeljünk játszóház, játszóvár vásárlásakor?

Ha gyerekekről van szó, az egyik kedvenc időtöltésük a játék. A számítógépes és videojátékok mellé elengedhetetlen kitalálni valami olyan játékot számukra, amit a szabadban, friss levegőn játszhatnak. Ilyen játékok lehetnek a játszóvárak, játszóházak. Amennyiben játszóvár vásárlásában gondolkodik, bemutatunk néhány szempontot, amire érdemes figyelni vásárlás előtt.

Ár

Játszóház vásárlása pénz költéssel jár. A játszóvárak többféle méretben és felszereltséggel készülnek, egy kis utánajárással kiválaszthatjuk a számunkra megfelelőt.

Használjuk a kreatív képességeinket

Sokak szerint a legdrágább játszóvár a legjobb a gyerekek számára, azonban ez koránt sincs így. Egy kis kreativitással az olcsóbb játszóvárból is lehet szebb, több mindenre alkalmasabb játékot készíteni.

Hely megválasztása

Ha eldöntöttük, hogy milyen játszóvárat szeretnénk, akkor a következő lépés a hely kialakítása, ahol el fogjuk helyezni. A helytől függően tudjuk kiválasztani, hogy időjárásálló anyagból készültet kell-e vennünk. Emellett kell annyit helyet hagyni a játszóvár körül, hogy a gyerekek megfelelően tudjanak szórakozni, mozogni, játszani. Amennyiben az udvaron kívánjuk elhelyezni, érdemes megbizonyosodni róla, hogy nem foglalja el az egész udvart, marad hely a többi elfoglaltságnak is.

Típus

Legtöbben a műanyag játszóvárakat szeretik, mert azokat könnyebb fenntartani, nem igényelnek annyi figyelmet, ráfordítást. Általában kisebb méretűen és a házon belül tarthatók. A fa játszóvárak az udvarra valók, méretre nagyobbak, kialakításuk és anyaguk miatt tartósabbak, jobban ellenállnak az időjárásnak. Általában csúszdával, hintával és hasonló játékokkal bővíthetők.

Összeállítás

Vehetjük őket darabokban és összeállítva is. Amennyiben mi magunk állítjuk össze, figyelni kell, hogy minden a helyén legyen, jól össze legyen illesztve a balesetek megelőzése érdekében.

Biztonság

Vásárlás előtt mindig ellenőrizzük le, hogy az adott játszóvárat milyen korcsoport számára ajánlják és tartsuk be ezeket a szabályokat.