A cserepeslemez fedés

A cserepeslemez fedés egyre nagyobb népszerűségnek örvend mind a tetőt felújítók, mint az új tetők elkészítők körében, köszönhetően számos előnyeinek. Manapság már számos hasonló technológiával készült fedéssel találkozhatunk, ilyen pl. a méltán népszerű Gerard tető is.

A cserepeslemez előnyei

A cserepeslemez kitűnő lehetőség, ha nem a megszokott pala tetőt, vagy a kerámia, beton cserepeket szeretnénk előnyben részesíteni. A cserepeslemezek legnagyobb előnye, hogy a panelek nagyobb szín és formaválasztékban is kaphatóak, valamint súlyuk sokkal kisebb, mint a megszokott tetőfedő anyagoknak. Ez a kisebb súly azt jelenti a gyakorlatban, hogy kisebb teherbírással rendelkező tetőszerkezet is elég a cserepeslemezek megtartására, mint amit pl. a beton vagy kerámia cserepek megkövetelnek. A kis súlynak, és a méretre vágott elemeknek köszönhetően a felszerelés könnyű, gyors, problémamentes.

A cserepeslemez fedés

Szintén előny, hogy a sima felületnek köszönhetően a cserepeslemezek gyakorlatilag öntisztítók, ami azt jelenti, hogy mohát és az egyéb szennyeződéseket az eső egyszerűen lemossa, nincs szükség manuális tisztításra, valamint szintén ennek a felületnek köszönhetően nem igényelnek semmilyen karbantartást.

Ez a fajta fedés rendkívül ellenálló, nem csak a viharnak, hanem a jégnek és a tűznek is ellenáll, valamint hosszan tartó élettartammal rendelkezik, pl. a Gerard gyártó 50 év garanciát vállal a saját tetőire, melyből 25 év teljes körű garancia.

A cserepeslemezek akár már 14 fokos hajlásszögű tetőnél is alkalmazhatók.