Cserepeslemez tetők bemutatása

Cserepeslemez tetők bemutatásaTetőcsere, felújítás, vagy építkezés során adja magát a kérdés, hogy milyen tetőt válassz? Amíg régen erre a válasz legtöbb esetben az égetett agyag vagy kerámia cserép volt, addig manapság már egyre jobban kezdenek előtérbe kerülni a cserepeslemezek. Ezeket fogjuk röviden bemutatni.

A cserepes lemez lényege, hogy a tető kinézetre szinte teljesen olyan lesz, mint a megszokott cserép fedéssel készülő tetők, azonban az anyaga nem kerámiából, agyagból van, hanem egy acéllemezből, és a lemezt bevonó kőzúzalékból. A színes kőzúzalék adja a tető kinézetét, az acéllemez pedig biztosítja a számos pozitív tulajdonságot, amikkel az ilyen tetők rendelkeznek.

A kivitelezést tekintve számos előnnyel találkozhatunk, a lemezeket előre, méretpontosan gyártják, így azok felszerelése könnyen, gyorsan történik, valamint kevés lesz a lehulló anyag.

Mivel az acéllemezek súlya sokkal kisebb, mint a hagyományos tetőké, így nem csak a tető kiépítése lesz könnyebb, hanem a hozzá tartozó tetőszerkezet elkészítési is sokkal gazdaságosabb, valamint gyorsabb lesz.

A könnyű tetők tartósságukat tekintve is jobban szerepelnek, mint a hagyományos tetők, pl. a Gerard könnyű tetőket gyártó cég 50 éves garanciát vállal az általuk elkészített tetőkre, melyből 25 év teljes körű, 25 év pedig részleges garancia. A tartósságot az acéllemez és a kőzúzalékos felület mellett a korrózió elleni védelmet is biztosító cinkréteg biztosítja, mivel az acél megfelelő felületkezelés nélkül könnyen korrodálódhat, viszont megfelelő kezeléssel biztosítani lehet vele az akár 50 éves időtartamot is.