Tippek utánfutó bérléséhez

Az emberek különböző okokból bérelnek utánfutót, trailert (pl. a utánfutó kölcsönzés Gödöllő segítségével). Cikkünkben olyan tippeket fogunk bemutatni, melyek segítségével egyszerűbb, könnyebb lesz az utánfutó bérelése és használata, így idegeskedést spórolhatunk meg magunknak.

Bérlés hozzáértőtől

Amennyiben tapasztalt cégtől béreljük utánfutónkat, ők tudnak segítséget, tanácsokat nyújtani ahhoz, hogy az igényeinknek megfelelő trailert válasszuk.

Elbírja az autó?

Néha anélkül problémába ütközhetünk, hogy egyáltalán tudnánk róla, mert lehetséges, hogy akkora utánfutót választunk, amit az autónk nem bír el.

Megfelel arra, amire szeretnénk?

Ha tudjuk, hogy mit szeretnénk szállítani, ahhoz tudjuk igazítani a bérelt utánfutót. Vannak speciálisan elkészített utánfutók, amikkel könnyen tudunk pl. motorokat szállítani. Emellett amennyiben olyan dolgokat szeretnénk szállítani, amik nem lehetnek vizesek, érdemes zárt utánfutót bérelni.

Gyakorlás

Utánfutós autóval nehezebb közlekedni, mint utánfutó nélkül. Több sajátosságot is figyelembe kell vennünk, amikor utánfutót vontatunk. Ilyenek az időjárás, a tolatás, a nagyobb méret, a követési távolság.

Rakomány rögzítése

Nincs annál veszélyesebb, amikor nem megfelelően lerögzített rakományt szállítunk. A megfelelő rögzítésbe beletartozik az is, hogy ne csak lekötve legyen a rakomány, hanem a súlyeloszlás is megfelelő legyen.